tisdag 17 januari 2012

Den fungerar som magi den där äggklockan

Vilken dag! Det är inte lätt att ta hand om tre små barn när man själv mår piss. Det är hemskt att säga det men det hade varit bättre om barnen hade varit sjuka. Då kan ju jag ta hand om de. Men när jag är sjuk blir det genast svårare. Som tur är så har de varit på förskolan idag och lekt av sig så de har varit nästan som änglar idag. Ja förutom Olle då som varit hemma med mig, men jag måste säga att han faktiskt varit extra snäll mot sin mamma idag.:-)

Nu sitter kidsen i sängen nybadade och spelar spel och om 35 minuter är det läggdags. Då piper äggklockan i köket. Det var en bra investering den där äggklockan. Vi använder den titt som tätt, flera gånger om dagen.
Varför? Jo för små barn har ingen tidsuppfattning. Om du säger till de att "om en timme är det natta-dags" så kan det ändå bli skrik och grin när det väl är dags trots att du förberedde de. Men om du har en äggklocka (en modern digital som inte tickar, om den tickar kan det nog vara lite stressande) som du ställer in i valfri tid, när den ringer så är det inte så mycket att argumentera emot. Mina kids gör inte det iaf. Varför ska man argumentera emot en klocka? Ringer den så ringer den.

Den fungerar som magi den där äggklockan! Vips så förstår de precis vad de ska göra. Men det är ju viktigt att förklara innan vad som kommer hända, typ; "när klockan ringer så ska ni borsta tänderna och sen är det sova som gäller, inget annat". Vi har sparat in många bråk och en massa tjat med hjälp av den där äggklockan.
En metod värd att prova om man har lika bångstyriga barn som vi har.;-)
Vi köpte vår äggklocka på Coop Forum för en tjuga. I love it!:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar