torsdag 18 november 2010

Fuck-kassan

Samlar kraft... Måste ringa Försäkringskassan... Fatta att Olle snart är fyra månader och jag har fortfarande inte fått någon föräldrapenning... Jag har skickat in dom uppgifter jag har; ett arbetsgivarintyg från 2008 när jag jobbade på Sibylla och ett intyg på att jag haft praktik 2010. 2009 jobbade jag enbart med Sarek. Jag fick inte mycket lön, men jag klarade mig. Från den tiden har jag inget arbetsgivarintyg eller andra intyg på att jag jobbat. Det existerar inte några intyg. Man får inga arbetsgivarintyg för varje spelning som frilansande musiker. Men F-kassan (det där f-et har fått en helt annan mening i min vokabulär...) förstår inte det och kan ändå inte räkna ut min föräldrapenning utifrån dom uppgifter dom redan fått utan har beslutat att jag ska få noll kronor.
Noll kronor!!!

Är det inte helt sjukt?!
När jag fick Lovisa så baserade dom min föräldrapenning på dom uppgifter jag lämnade muntligt, jag kan inte komma ihåg att jag skickade in några papper överhuvudtaget. Men nu... Nu ska dom ha reda på vad jag har gjort varje minut av mitt liv.
Vill ni ha ett intyg på när jag sket senast oxå?! Elller när jag tvättade håret sist?

Sist jag pratade med dom så sa dom att dom skulle skicka mitt ärende till en specialist. Ingen har ringt...
Jag vet att dom kan basera min föräldrapenning på dom uppgifter jag har skickat in (dom har ju gjort det förut) men enligt dom så fattas det uppgifter. Men jag har ju skickat in dom uppgifter jag har! Men dom ska bara ha fler och fler papper, dom ska göra allt för att göra det så svårt för mig att jag inte kommer få ut några pengar överhuvudtaget. Bara för att dom ska spara pengar.

Min pappas fru, Tsveta, kom ifrån Bulgarien. Hon hade inte jobbat en enda timme här i Sverige, bara gått i skolan och läst svenska. Det är väl inte så bara, men hon fick mammapenning. Inte mycket men iaf nånting trots att hon inte jobbat nåt. (Förresten så fick hon inte basera sin mammapenning på alla år som hon jobbat i sitt hemland. Hon är högutbildad och tjänade bra. Det är en helt annan historia, men är det inte konstigt oxå?)
Men jag som har både jobbat och haft praktik och har tre barn att försörja får inte en enda krona!

Och är det inte konstigt att F-kassan som är en statlig myndighet inte har något som helst samarbete med Skattekontoret. Dom kan tydligen inte basera föräldrapenning på det man har tjänat, på uppgifter som finns hos Skattekontoret. Det går tydligen inte. VARFÖR?!

Nu är jag peppad! Och mobilen är laddad! Nu jävlar!

3 kommentarer:

 1. ja, alltså de borde ju kunna kolla med skattemyndigheterna hur mycket du tjänade när du frilansade. Den informationen som finns hos skatteverket hade väl kunnat fungera som en sorts intyg kanske?

  SvaraRadera
 2. Näää just det kan de inte visst :P vilka sopor!! Jag fattar inte heller varför inte det skulle fungera! Jag menar- allt inkomst (vitt arbetat) registreras väl där? F-kassans byråkrati borde verkligen ses över :/

  SvaraRadera
 3. Eftersom du spelat med Sarek räknar dom kanske dig som egen företagare, jag får oxå NOLL om jag skulle bli sjuk eller hemma VAB.
  Det är konstigt för det finns ju en lägsta nivå, den är inte jag berättigad till för jag är egen företagare.
  Det är konstigt hur dom funkar....
  /Laila

  SvaraRadera