måndag 13 januari 2014

Det här med sömn

Olle sov i spjälsäng ända tills han var 3 år och 3 månader. Varför ändra på något som funkar liksom? Han klättrade ju inte ur. Tills den där natten några dagar innan Märta föddes... Helt plötsligt fick han för sig att klättra ur varje natt och att det var morgon kl 3 på natten ibland. Ibland vaknade han kl 5 när han skulle till förskolan kl 8:15. Vid den tiden var han jättetrött och ville såklart inte gå dit.

Vi gjorde om spjälsängen till en vanlig barnsäng/dagbädd (ni som har sådana från Ikea vet vad jag snackar om). Men han fortsatte att kliva upp mitt i natten...
För att försöka ändra på hans nya konstiga nattrutiner så flyttade vi in hans säng i vårt sovrum. Lite knepigt kanske eftersom man kan tro att han skulle bli störd i sin nattsömn av Märta när hon vaknar på nätterna och vill äta. Men faktiskt inte. Faktum är att han sover hur bra som helst. Klart han vaknar och vill ha välling mitt i natten precis som förut men efter att han har fått den så somnar han om. Det måste vara att han känner sig trygg.
Och jag måste faktiskt medge att det är väldans mysigt att höra barnen snusa här inne med oss om nätterna.
Om Olle vaknar av en mardröm så ser han att han är hos oss och inte ensam i sitt rum och somnar om utan att väcka oss. Han är så duktig!
När han får flytta tillbaka in till sitt eget rum får vi se. När han är redo eller när vi ledsnat på honom.;-)

Egentligen så skulle vi ju kunna sova i samma rum allihopa (bara vi fick plats...). De större barnen har ju önskat att vi gjorde det. Det kanske inte vore så dumt ändå med en stor stannsäng platsbygd i väggen som man hade förr. Vi drar ut en låda här, en låda där, där kidsen får vara nära och sova.
Kolla bara! Fasen så mysigt!:-) Och snyggt! (Bilden är snodd från murberget.se)
På tal om nattsömn så är det väl hög tid att jag får lite av den varan själv.

God natt hund och katt!
Sov gott stort som smått!♡♡♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar