måndag 7 januari 2008

Tjoho!

Lovisa vill vara med och publicera ett inlägg.:-) Texten som följer har hon skrivit själv.:-)

mnn j7rh r hh yyv vhyyyhghgbbnnnnt6gvyjyhkfntdv h rchvbb yhk v c AÄ

'ÄÄÖL,JHFFSSANYHHHFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFGGGGGGGGFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFGGGG,XFJ5TKD9 BGYGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGV C BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUEEEEEEEEEEEEEEEEEEE I TI

Visst va hon duktig.;-) Kanske blir författare eller nåt av henne.:-D
Nä nu e de dags att börja med maten. De blir gryta på sjöodjur. Älskar att göra storkok, gärna långkok. Men den här grytan, eller soppan som de blir när jag gör den är väldigt tacksam att göra när man vill att de ska gå fortare. Dessutom älskar Lovisa den och alla andra som smakat den oxå för den delen.:-)
Här kommer receptet:

GRYTA PÅ SJÖODJUR
1 paket fiskfilé av valfri sort
10 potatisar
2 morötter
10 cm purjolök
1 lök
2 dl djupfrysta grönsaker, tex. ärtor, majs och paprika
1 burk musslor
1 dl frysta räkor
½ liter vatten
1 buljongtärning

Tina fisken något så att det går att skära den i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skär potatisen, morötterna och löken i tärningar eller skivor. Har man tid och lust kan man fräsa grönsakerna lite. Lägg alltsammans i en gryta. Häll över vattnet, lägg i buljongtärningen och koka alltsammans i ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är lagom mjuka.

Jag brukar inte följa detta recept så där jättenoga. Jag tar vad som finns hemma och så använder jag mer vatten och fler buljongtärningar, både fisk- och grönsaksbuljong. De blir supergott hur man än gör!
Smaklig måltid!:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar