måndag 16 november 2009

Hur gör man med ett barn som inte vill gå på dagis?!

Ny vecka, nya friska tag. Men vi är inte särskilt friska. Inte jag och Loa iaf. Nu har jag mått kymigt till och från i snart två veckor. Vad beror det på?

Det är samma sak med Loa. Han har ju fått vara hemma vid minsta lilla tecken på att han inte mått bra (man är ju livrädd för att det är svininfluensan). Imorse verkade han pigg nog för dagis. Men när vi kom dit så vägrade han gå in. Vi kom innanför dörren och han lade sig ner på golvet och storgrät och sa att han ville åka bilen hem.
Hur gör man då? Det är på ett vis tur att jag är arbetslös och bara kan ta med honom hem. Men hur i helvete hade jag gjort ifall jag hade haft ett jobb att passa?! Och hur gör man med ett barn som inte vill gå på dagis?!
Jag känner mig rådlös, men någonstans vet jag att man ska följa med barnen i hur dom känner. Så jag kommer att stanna hemma med Loa så mycket och så länge han behöver det!:-) (Så länge jag har möjlighet iaf!)

Idag är han ju rätt pigg trots allt. Vi ska nog kunna hitta på en massa kul! Diska, boka tvätt-tid, hämta ut passet, ringa en massa myndigheter... Bäst att sätta igång!;-)

1 kommentar:

  1. Intressant! Hur gammal är barnet? Jag har tre barn o läser till lärare! Nu vet ju inte jag om det var första gången han gjorde så här eller om han brukar det men jag har en 7 åring som inte alltid vill gå till skolan och var likadan på dagis men jag skulle inte ta med barnet hem igen, då visar ju barnet att aha gör jag så här slipper jag gå dit... Jag skulle lämna barnet och ringa tillbaka om 15 min ca och se hur det var då... gråter det fortfarande skulle jag vänta lite och ringa igen... Det är väldigt ovanligt att barn inte slutar gråta, de brukar lugna sig så fort mamman har gått även fast jag är helt och fullt medveten om att det gör ont i mammahjärtat!
    Prata med personalen, ni måste komma fram till en lösning. Har ni som föräldrar valt att ha dagis för barnet kan inte den få bestämma om den ska va där eller ej, är min åsikt! Berätta gärna hur det går!
    Stå på dig även fast det gör ont o är tufft!
    Styrkekramar

    SvaraRadera