söndag 28 september 2008

Zombies, jordens undergång och den där jävla Elton!

När jag var 15 år hittade jag min mammas och pappas gamla LP-skivor ute i pappas garage. Däribland fanns det två skivor med Elton John. Den sommaren gjorde jag typ inget annat än att lyssna på dom skivorna. Det var Eltons musik som inspirerade mig till att börja sjunga "på riktigt". Texterna tilltalade och trollband mig. Jag föll så att säga "head over heals" för denne man.:-)

2002 hade jag den stora äran att se honom och hans band i Globen. Hade i min vildaste fantasi aldrig kunnat föreställa mig att jag mindre än ett år senare skulle stå i Globen själv och sjunga!
Sommaren 2003 hade Sarek slagit igenom med buller och brak med "Genom eld och vatten" och vi hade en fullspäckad sommarturné.
Såklart skulle Elton även detta år komma till Sverige för att hålla en konsert i Sundsvall, denna gång ensam, endast kompad av sig själv på sitt piano. Tråkigt nog skulle Sarek oxå ha konsert vid exat samma tid fast i Ljusdal. Det fanns ingen chans att jag skulle hinna se honom...:-(

Men tanken på att jag stod på scen samtidigt som min store idol (dock i en helt annan stad på en helt annan scen) var lite häftig och den levde jag länge på. Kände en samhörighet. Vad coolt att vi hade typ samma jobb! Vi gjorde typ samma sak! Faan vad stolt jag var då!:-)
Även fast jag blev sååå förbannad! För på vägen hem till Ö-vik stannade vi (Min pappa, hans dåvarande flickvän och min lillasyster Marie-Therese hade kommit ner till Ljusdal för att se Sarek-konserten. Efteråt åkte jag med dom hem.) på en Statoil-mack i närheten av Sundsvall för att köpa korv. Det var lång kö och ALLA utom JAG i den kön hade varit på Elton John-konserten! Och alla bara kvittrade om hur bra det hade varit och hur dom fortfarande bara hörde Elton John i skallen! Gissa om jag var sur på vägen hem!:-)

I år kommer han till Globen igen! Och gissa vad?! Sarek har spelning dagen efter... Även denna gång så finns det ingen chans att hinna se honom... Om jag inte ska punga ut flera flera tusen kronor på att se denne fantastiske man vilket jag inte har råd med..... Och Larsgubben som hade tänkt bjuda mig på romantisk weekend i Sthlm med Elton John-konserten som den stora höjdpunkten. (Även om vi egentligen inte skulle haft råd med det heller, men tanken var fin.;-) )
Har du möjlighet att se Elton in action så gör det säger jag bara! Det blir ett minne för livet! Gubben har hållit på i över 40 år, han vet vad han gör!;-)
(Visst var han lite läcker när han var ung?;-) )


Så var det söndag igen. Men den här söndagen skiljer sig lite från alla tidigare söndagar som passerat dom senaste månaderna. Tidigare har jag varit ledig på måndagen, mammaledig. Nu är det så gott som slut på mammaledigheten... Känns lite sorgligt samtidigt som det ska bli skönt att tjäna lite mer pengar och få ordning på ekonomin som inte är den bästa just nu... Hade ju egentligen tänkt att vara hemma lite längre. Men nu när det här jobbet dök upp så känns det bäst att surfa på vågen liksom. Får se hur länge jag steker hamburgare. Vill ju helst av allt leva på musiken men kan jag inte det så vill jag jobba i butik. Det har jag gjort förut och det är något jag älskar. Om jag får drömma så vill jag ha en egen butik.:-) Fast om jag ändå ska drömma så vill jag bli rik!;-D


Är lite trött idag för jag har drömt om zombies och jordens undergång nästan hela natten, känns det som. (En mycket vanligt förekommande dröm i mitt undermedvetna nuförtiden. Har ingen aning om varför...!) När jag väl vaknade så var det bara en timme kvar tills Lovisa brukar komma in och väcka oss... Men lättnaden över att jag inte var jagad av zombies och att det inte var jordens undergång trots allt gjorde det lättare att somna om. Och jag sov så skönt! Och när hon väl kom, vår älskade lilla Tjofis, och väckte oss nästan en och en halv timme senare så var jag så gott som utvilad.:-)


Ha en fortsatt mysig söndag!

1 kommentar:

  1. Men du! Hur mycket ska du jobba nu då!? Hur ska jag klara mig då!?
    suck.....

    SvaraRadera